Cum folosesc eficient spatiul in bucatarie?

Share

Cum folosesc eficient spatiul in bucatarie?

Cum folosesc eficient spatiul in bucatarie?

 

In orice locuinta, mobilatul bucatariei este “operatiunea” cea mai complexa si aparent complicata.

Mobilata corespunzator, orice bucatarie, se poate transforma in bucataria ideala astfel incat gatitul devine o experienta placuta.

Cum pot mobila bucataria pentru a folosi eficient tot spatiul?

In primul rand in bucatarie avem nevoie de spatiu pentru gatit, spatiu pentru spalat, curatat alimentele si spatiu pentru preparat alimentele. In situatia in care camera este mica, vom miscora sau vom muta spatiul de depozitare in balcon sau alta incapere. Astfel vei elimina din bucatarie obiectele pe care le folosesti rar si te vei bucura de tot spatiul necesar gatitului.

De exemplu, pentru o bucatarie liniara avem nevoie un spatiu pentru chiuveta ce poate varia intre 60 cm – 1 ml; 1 spatiu pentru cuptor de 60 cm si minim 1,5 ml de blat liber pentru gatit. In cazul in care spatiul ne permite, putem construi si un dulap inalt pentru depozitare.

Astfel, pentru spatiul minim necesar vom construi o masca de chiuveta cu usi, in care instalam cosul de gunoi si depozitam detergenti, langa acesta vom avea un cos jolly pentru sticle, un corp cu 3 sertare, pentru depozitarea ustensilelor si condimentelor uzuale si un corp pentru cuptor. Spatiul de sus va cuprinde un corp pentru scurgatorul de vase, asezat deasupra chiuvetei, unu sau doua corpuri deasupra blatului de lucru, in care putem depozita farfurii, boluri si alte ingrediente si un corp pentru hota ce va sta bineinteles deasupra plitei.

Si ar mai fi ceva: toate accesoriile pentru bucatarie (scurgator de vase, cosuri jolly, chiuvete, cuptor, etc.) sunt fabricate pentru dimensiuni standard de corpuri. Deci mare atentie la proiectarea corpurilor pentru mobilier.